esküvő volt

2019.09.23. 11:22

Több tucat halálos áldozata van az afgán kormányerők egyik tálibellenes műveletének

Legalább 35 civil halálos áldozata és 13 sebesültje van az afgán kormányerők Hilmend tartományi rajtaütésének – közölték hétfőn kormányzati források.

Az afgán kormányerők vasárnap éjjel ütöttek rajta egy házon, amelyet a tálibok egyik kiképzőközpontjaként azonosítottak, ám ott aznap éjjel egy esküvőt tartottak.

A támadás halálos áldozatairól eltérő számokat közöltek, de Abdul-Madzsid Ahundzáde Hilmend tartományi tanácstag szerint akár a 40-et is elérheti azoknak a civileknek a száma, akik életüket vesztették.

Omár Zvák, a tartományi kormányzat szóvivője azt közölte, hogy a tálibok 14 fegyverest vesztettek, köztük öt pakisztáni és egy bangladesi állampolgárt.

Az Egyesült Államok afganisztáni kontingense szerint a rajtaütésben 22 tálibot öltek meg; ezt az adatot megerősítette az afgán védelmi minisztérium is, amelynek közleményét a Tolonews nevű afgán hírportál idézte.

A hírportál szerint a civil áldozatok között sok a nő és a gyerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!