merénylet

2018.01.27. 12:55

Több mint 40 áldozata van a kabuli robbantásnak

A beszámolók szerint a mentőautóba rejtett pokolgép akkor lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett.

Robbanás történt az afgán fővárosban, halottak és sebesültek vannak  a halottak Legkevesebb negyvenen meghaltak és száznegyvenen megsebesültek szombaton egy robbanásban az afgán fővárosban, Kabulban – közölte az egészségügyi minisztérium.

A beszámolók szerint a mentőautóba rejtett pokolgép akkor lépett működésbe, amikor a jármű a belügyminisztérium korábbi épületénél egy ellenőrző ponthoz érkezett. A robbanás a több száz méterre lévő épületekben is érezhető volt. A környéken sűrű, fekete füst gomolyog. A negyedben afgán kormányhivatalok, külföldi diplomáciai képviseletek találhatók.

Az Emergency olasz humanitárius szervezet a Twitteren arról számolt be, hogy az általa üzemeltetett kórházba több mint ötven sebesültet szállítottak.

Egy héttel ezelőtt fegyveresek egy csoportja támadta meg a fővárosban lévő Intercontinental szállodát, 43-an meghaltak, sokan megsebesültek. A merénylet végrehajtásáért a felelősséget az afganisztáni tálibok vállalták.

Borítókép: MTI/EPA/Dzsavad Dzsalali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!