Nemzetközi Karitász

2017.12.30. 10:48

Több konfliktus van a világban, mint korábban bármikor

Több a konfliktus a világban, mint bármikor korábban, a természeti katasztrófák száma pedig aggasztóan növekszik – állapította meg Oliver Müller, a Nemzetközi Karitász katolikus világszervezet vezetője.

A nemzetközi segélyszervezet jelenleg 70 országban tevékenykedik, köztük olyan válságzónákban, mint Szíria, a Kongói Demokratikus Köztársaság és Dél-Szudán.

Müller az SWR német rádió- és tévéadónak nyilatkozva elmondta: amellett, hogy a fegyveres konfliktusok száma minden korábbinál több, egyre gyakoribbak az erdőtüzek, árvizek és az aszály. Évente átlagosan 350 természeti katasztrófa történik a világban, kétszer annyi, mint az 1990-es években – mondta, hozzátéve, hogy szerinte ezért a klímaváltozás a felelős.

Jó dolog viszont, hogy a szervezetnek juttatott adományok értéke jelentősen megnőtt, ennek köszönhetően az idén 87 millió eurót (több mint 27 milliárd forint) tudtak segélyezésre fordítani, a tavalyi 67 millió euró után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!