Bűnügy

2017.07.28. 14:14

Tizenéves fiúk okozhatták a dél-franciaországi erdőtüzeket

Ha bebizonyosodik, hogy ők gyújtogattak, hosszú évekre börtönbe kerülhetnek.

Gyújtogatás gyanúja miatt őrizetbe vettek két fiatalt Franciaországban az ország déli részén pusztító erdőtüzek egyikével összefüggésben – tudatták pénteken a helyi hatóságok.

A két 16 éves fiút még szerdán vették őrizetbe a rendőrök, mert azt gyanítják, hogy ők okozták azt a tüzet, amely Nizzától északra, Carro környékén 150 hektárnyi erdőt pusztított el. A bíróság pénteken dönt arról, hogy elrendeli-e előzetes letartóztatásukat. A Carro környéki tüzek épületekben is okoztak károkat, a mentőegységek egyik tagja is megsérült, és több embert ki kellett telepíteni.

Rémy Avon rendőrfőnök-helyettes szerint a két fiú akár 15 évre is börtönbe kerülhet, ha bebizonyosodik, hogy ők okozták a tüzet.

Egy másik, Marseille-től mintegy 30 kilométerre pusztító erdőtűznél egy 41 éves férfi beismerte, hogy miatta csaptak fel a lángok, mert sarokcsiszolóval dolgozott, és nem figyelt eléggé a szikrákra, amelyek tüzet okoztak. A férfira öt évig terjedő börtönt szabhat ki a bíróság.

Pénteken a hatóságok úgy nyilatkoztak, hogy a legtöbb helyen sikerült megfékezni az erdőtüzeket Franciaország déli részén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!