Bűnügy

2017.06.28. 10:20

Tíz évre ítélték az élettársát álmában meggyilkoló bajai asszonyt

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a bajai asszonyt, aki leitatta, majd álmában brutálisan meggyilkolta élettársát.

Mediaworks Online / MTI

A személyiségzavarban szenvedő, emiatt 2004 óta rendszeres pszichiátriai kezelés alatt álló nő férje 2014 februárjában hirtelen meghalt. Az asszony néhány hónappal később élettársi kapcsolatot létesített egy férfival, aki rövidesen hozzá is költözött, ám kapcsolatuk nemsokára megromlott: a nő a veszekedések során kifogásolta a férfi italozó életmódját és azt, hogy gyakran váltogatta a munkahelyeit vagy egyáltalán nem dolgozott.

A nő kilátástalannak látta a helyzetét, ezért elhatározta, hogy álmában leszúrja a férfit, ezt el is mondta a barátnőjének, aki megpróbálta erről lebeszélni, ám hiába: az asszony ugyanis 2015 szeptemberére már meg is tervezte a gyilkosságot. A vádlott vodkát és narancslevet vásárolt, leitatta a férfit, aki hat deci alkohol elfogyasztása után el is aludt. A nő egy téglával kétszer is lesújtott ülve alvó élettársára, majd a vodkás üveggel is többször fejbe verte.

Az üveg széttört, az asszony az egyik darabbal előbb jobbról, majd balról is átmetszette élettársa nyakát. Ezután a haldokló férfit székestől feldöntötte, és egészen addig ott maradt mellette, amíg életjelet adott.

A gyilkosság után a nő több órát töltött a házban, majd elment a barátnőjéhez, akinek beszámolt a történtekről. Ezután mindketten a rendőrségre mentek, ahol a vádlott beismerő vallomást tett.

A sértett halálát elvérzés okozta, életét azonnali orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!