mindent tagad

2019.08.12. 10:41

Szóba sem áll a nyomozókkal az oslói merénylő

Nem ismerte el a terhére rótt vádakat a mecsetbeli lövöldözéssel és gyilkossággal gyanúsított norvég férfi, aki nem hajlandó beszélni sem a nyomozókkal – közölte ügyvédje hétfőn Oslóban.

Figyelem! A cikk érzékeny olvasóink számára felkavaró lehet!

A 21 éves Philip Manshaus vadászpuskával és pisztolyokkal felfegyverkezve érkezett a mecsetbe, a norvég főváros Baerum nevű elővárosában lévő Al-Noor Iszlám Központba szombaton, és lövöldözni kezdett. A támadásban egy ember megsebesült. A gyanúsítottat még aznap őrizetbe vették. A hatóságok terrorcselekmény-kísérletként vizsgálják az esetet. A férfi hétfőn áll bíróság elé, addig előzetes letartoztatásban van, a rendőrség zárt tárgyalást kért.

Manshaus otthonának átkutatásakor a rendőrök találtak egy holttestet. Mint kiderült, a 17 éves lány a férfi mostohahúga volt, és a gyanú szerint ő végzett vele.

A rendőrség szerint a letartóztatott szélsőjobboldali nézeteket vall, és Vidkun Quisling második világháború alatti szélsőjobboldali kormányfőt, Adolf Hitler náci német vezető szövetségesét méltatta.

Norvég sajtójelentések szerint a lövöldöző az interneten méltatta az ausztrál Brenton Harrison Tarrantot is, aki márciusban egy új-zélandi mecsetben rendezett vérfürdőt, 51 ember lelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!