Járvány

2020.04.12. 15:34

Szijjártó Péter: újabb repülőgép érkezett maszkokkal Kínából

Újabb repülőgép érkezett vasárnap reggel Kínából, Sencsenből, a fedélzeten 1 millió 365 ezer maszkkal – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nikola Dimitrov észak-macedón külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Szkopjéban 2020. április 6-án.

Forrás: MTI/KKM

Fotó: Borsos Mátyás

Hozzátette:

hat további repülőgép pedig már a felszállási engedélyt várja Pekingben és Sanghajban, hogy hajnalban sok-sok tonna rakománnyal landoljanak Budapesten.

A miniszter a bejegyzésben hangsúlyozta, az orvosok, ápolók, rendőrök és katonák ellátását folyamatosan biztosítani kell, még az ünnepek alatt is. Ezért az ő eszközellátásukért felelős Kína-Magyarország légihíd sem szünetelhet – tette hozzá.

Szijjártó Péter kitért arra, hogy a mostani húsvéton nincs lehetőség nagyobb családi összejövetelekre, vannak viszont sokan olyanok is, akik még szűk családi körben sem nagyon tudnak ünnepelni.

Ők azok, akik ilyenkor is szolgálatban vannak: orvosok, ápolók, rendőrök, katonák. Nekik nincs szabadság húsvétkor sem

– közölte.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Nikola Dimitrov észak-macedón külügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján Szkopjéban 2020. április 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!