Illegális bevándorlás

2017.10.25. 10:06

Szijjártó Péter: Közép-Európában a józan ész politikája uralkodik

Amely azt diktálja, hogy az országok védjék meg magukat és állampolgáraikat, és ehhez szigorú határőrizetre van szükség – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában szerdán.

Arról konszenzus van, hogy a migráció jelensége velünk marad a következő időszakban is. A szavak szintjén pedig arról is egyetértés van, hogy a bevándorlást csak akkor lehet megszüntetni, ha a sikerül felszámolni a kiváltó okokat – közölte.

Emellett azonban elengedhetetlen az önvédelmi képesség megújítása, azaz a hatékony határvédelem, mivel az eddig elért eredmények – például a megállapodás Törökországgal – megtartása mások jóindulatától függ – emelte ki a miniszter.

Szijjártó Péter az M1-en arról beszélt, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni nemzetközi koalíció átütő sikereket ért el: a terroristák korábbi területeinek majdnem 90 százalékát felszabadították, a terrorszervezet olajbevételeinek 90 százalékát elapasztották és a havi 1500-2000-ről szinte nullára csökkent a dzsihadistákhoz csatlakozó úgynevezett idegen harcosok száma.

A terroristák emiatt elkeseredettek, dühösek, és valószínűsíthető, hogy a jövőben rekordmennyiségű terrorista próbál majd Európába jutni, kihasználva a bevándorlási hullámot – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!