külpolitika

2017.07.19. 10:22

Szijjártó: Benjámin Netanjahu látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök kiállása Magyarország mellett egyértelmű cáfolata az országot ért hazug és bántó antiszemita vádaknak − mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az M1-en.

Szijjártó Péter kiemelte, Magyarország a holokauszt történetét az iskolai tanterv részévé tette, valamint támogatja a magyarországi és a határon túli zsinagógák felújítását.

A miniszter elmondta, Benjámin Netanjahu látogatása politikai és gazdasági téren is új dimenziókat nyit. Gazdasági tekintetben megállapodás született az autóipar vonatkozásában, ami azért fontos, mert egyre több nemzetközi vállalat telepíti Izraelbe az önvezető autók fejlesztéséhez kapcsolódó programjait, valamint Magyarország is letette a voksát az autóipar mellett, az ipari termelés 30 százaléka már ebből a szektorból származik.

Magyarország és Izrael együttműködése a legújabb autóipari technológiai fejlesztésekben rendkívül fontos, a magyar gazdaság számára komoly lehetőségekkel bír. Politikailag azért fontos a látogatás, mert Magyarország mindig is azt szorgalmazta, hogy az Európai Unió kiegyensúlyozott, politikailag korrekt hozzáállást alakítson ki Izraellel szemben – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!