átverés

2019.02.19. 10:22

Szexképekkel zsaroló pár ellen emeltek vádat Keszthelyen

Egy zalai férfitól több mint egymillió forintot zsaroltak ki azzal fenyegetőzve, hogy nyilvánosságra hozzák az általa küldött szexképeket.

Egy 39 éves nyíregyházi férfi és 48 éves nyírbogdányi élettársa 2017 augusztusában hamis fényképek felhasználásával, Dombrádi Katalin álnéven álprofilt hozott létre egy internetes szexoldalon – mondta a Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba. A pár tagjai rövidesen kapcsolatba kerültek egy zalaszentgróti férfival, akivel a nyírbogdányi nő beszélt telefonon, a szöveges üzeneteket pedig a nyíregyházi férfi telefonján bonyolították.

A szinte napi beszélgetések, üzenetváltások során a nyírségi pár rávette a zalai férfit, hogy küldjön magáról intim fényképeket.

A pár ezután különböző indokokkal pénzt kért a férfitól, aki először erre nem volt hajlandó. Zsarolói ezért fenyegető üzeneteket küldtek neki azzal, hogy a fényképeket elküldik az ismerőseinek. A megfenyegetett férfi végül eleget tett a követeléseknek, de kisebb-nagyobb összegek átutalása után már nem akart több pénzt küldeni, amire durva hangvételű újabb fenyegető üzeneteket kapott.

A sértett nem egészen négy hónap alatt 52 alkalommal utalt kettőezer és 80 ezer forint közötti összegeket, de öt esetben mobiltelefon-egyenleg feltöltésére is rákényszerítették. Összesen több mint 1,1 millió forintot csalt ki a zsaroló pár a férfitól, aki 2018 januárjában rendőrségi feljelentést tett.

A Keszthelyi Városi Ügyészség zsarolás miatt emelt vádat a nyírségi férfi és élettársa ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!