Illegális bevándorlás

2021.07.28. 18:34

Szerb embercsempészeket fogtak el Szegeden és Röszkén

A jármű átvizsgálása során, az utastérben kilenc – magát szír állampolgárnak valló – határsértőt találtak.

Szerb embercsempészeket fogtak el szerdán Szegeden és Röszkén, a férfiak kilenc szír állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Szabó Szilvia közölte, a rendőrök szerdán fél hétkor Szeged belterületén ellenőriztek egy szerb személyautót és annak szerb sofőrjét. A jármű átvizsgálása során, az utastérben kilenc – magát szír állampolgárnak valló – határsértőt találtak.

A rendőrök két órával később a röszkei autópálya-határátkelőhelyen elfogták egy szerb személygépkocsi két utasát, akik a gyanú szerint „előfutóként” segítették az embercsempész társukat – tudatta a százados.

A rendőrök a három szerb férfit előállították, ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!