dráma

2017.07.20. 19:42

Szakadékba zuhant egy busz Indiában, sokan meghaltak

Legalább 30 ember meghalt és 9 megsérült csütörtökön egy balesetben az észak-indiai Himácsal Prades államban, miután az őket szállító turistabusz lesodródott az útról és egy szurdokba zuhant – közölte a helyi rendőrség.

A helyszínre érkező rendőrök és tűzoltók 30 ember holttestét szabadították ki a buszból, a sérülteket a közeli kórházba szállították. A helyi televíziós csatornák beszámolója szerint számos sérült állapota válságos. A helyszínen tartózkodó egyik rendőr beszámolója szerint a halálos áldozatok száma növekedhet.

Egy másik rendőr elmondása szerint a sérültek között van a busz és a kirándulás vezetője is, akiket állapotuk javulását követően kikérdeznek a baleset körülményeiről.

A busz egyelőre tisztázatlan okokból tért le az útról, és mintegy 200 métert zuhant a völgyben található folyó partjáig.

A rendőrségi számadatok szerint a világon Indiának vannak a „leghalálosabb” útjai, évente átlagosan több mint 110 ezer ember veszti életét közúti balesetben. A baleseteket kiváltó okok között legfőképp az utak rossz állapota és a túlzsúfolt autók szegényes karbantartása szerepel, illetve az, hogy kevés vezető tartja be a közlekedési szabályokat.

Címkék#India

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!