Ország-világ

2020.10.26. 14:40

Súlyos fertőzöttséget találtak egy fővárosi idősotthonban

Vizsgálatot rendelt el a fővárosi önkormányzat az általa fenntartott Baross utcai idősek otthona Csokonai utcai telephelyén, mert az elvégzett koronavírustesztek magas arányú fertőzöttséget mutattak. Az intézmény vezetőjét a vizsgálat lezárásig felfüggesztették.

Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek az újpesti telephelyen;

a tesztek eredményei folyamatosan érkeznek és „nagyon nagy pozitivitási arányt” tartalmaznak

- olvasható a Fővárosi Önkormányzat közleményében. A fenntartó fővárosi önkormányzat egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét rendelte ki a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére.

Közölték, az önkormányzat a fővárosi kormányhivatal népegészségügyi főosztályával folyamatosan egyeztetve járványügyi intézkedési tervet állított össze és folyamatosan egyeztet a IV. kerület népegészségügyi osztályával is. A terv tartalmazza a többi közt a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását és a negatív gondozottak elkülönítését – áll a kommünikében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!