bérfejlesztés

2018.12.03. 13:20

Sokat jelent a négylépcsős egészségügyi béremelés

Az, hogy jól teljesít a magyar gazdaság, annak tükröződnie kell a bérekben is, az a cél, hogy a társadalmi igazságosság keretein belül több kell, hogy jusson azokra a közszolgálatokra, amelyek mindannyiunkat érintenek – hívta fel rá a figyelmet Cser Ágnes, az Egészségügyi és Szociális Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke annak kapcsán, hogy a tervek szerint jövő júliusban kezdődik és négy éven keresztül tart majd az egészségügyi közalkalmazottak béremelése.

A héten folytatódnak a sztrájktárgyalások, most folytatódik az a munka, ami félbemaradt a választások előtt – mutatott rá Cser Ágnes az ECHO TV Jó reggelt című műsorának hétfői adásában. Közlése szerint a 2016. szeptember 20-án megkötött megállapodásban az lett lefektetve, hogy 2018 novemberében lesz egy 8 százalékos bérfejlesztés.

Hozzátette: a kormány egy pozitív döntéssel a novembertől esedékes 8 százalékos bérfejlesztést – nagy örömünkre – január 1-jére hozta, vagyis az idei esztendőre nézve csaknem egy évvel nagyobb bérfejlesztést jelentett.

Kásler Miklós az emberei erőforrások minisztere az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, a 2019 novemberi bérfejlesztés júliusban megtörténik. Cser Ágnes szerint ezt írásba kell foglalni és tisztázni kell, hogy pontosan milyen végzettségűek, szakdolgozók, orvosok, az egészségügyben dolgozók, milyen módon fognak a bérfejlesztésből részesülni.

A szakszervezeti elnök szerint a négylépcsős béremelés nagyon sokat jelent. Felidézte, hogy az ellenzék miként gúnyolódott a bérfejlesztésen, pedig úgy véli, az adatok magukért beszélnek, hiszen csendesen töltődik fel az ágazat.

A teljes beszélgetés:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!