Ország-világ

2021.01.29. 12:37

Sem László Imre, sem Hiesz György nem regisztrált a koronavírus elleni oltásért

A közelmúltban látott napvilágot, hogy Hiesz György, Gyöngyös polgármestere jogosulatlanul jutott hozzá a koronavírus elleni védőoltáshoz. Egy másik baloldali politikusról, László Imréről is a napokban derült ki, hogy annak ellenére oltották be, hogy már nem dolgozik az egészségügyben, ráadásul sem ő, sem pedig Hiesz nem regisztrált a védőoltásra.

Hiesz Györgyöt, Gyöngyös baloldali polgármesterét január elején oltották be és nagy valószínűséggel a 64 éves politikus feleségének és a korábban MSZP-s háziorvosának is elintézte, hogy jogosulatlanul hozzájussanak a vakcinához,

ezzel pedig nagy valószínűséggel hivatali visszaélést követett el.

Hiesz arra hivatkozott, hogy a nap végén megmaradt oltásokat kapták meg és azok egy órán belül megromlottak volna, ha nem használják fel – írja az Origo. Szlávik János infektológus azonban a Hír TV-ben cáfolta ezt az állítást,

hiszen a megmaradt vakcinákat még egy napig lehet tárolni a hűtőben, így másnap reggel is felhasználhatóak.

László Imre a XI. kerület Gyurcsány-párti polgármestere szintén beadatta a védőoltást, ezzel az ATV műsorában dicsekedett el, holott a politikus az oltási terv szerint nem kaphatta volna meg. Ahogyan a Mandiner is kiemeli, László Imre korábban a Honvédkórházban, majd 2011-ig a Szent Imre Kórházban is dolgozott, azonban annak nem volt nyoma, hogy jelenleg is az egészségügyben dolgozna.

Arra a kérdésre, hogy jelenleg is praktizál-e azt a kitérő választ adta, hogy szerinte ez a téma inkorrekt, így lényeges információt nem árult el.

Később viszont kiderült, hogy László Imre ugyan jelentkezett önkéntes munkára az egyik kórházban, azonben ezt jóval az oltást követően tette, tehát a vakcináció pillanatában erre nem volt jogosult.

Az Origo azt is megtudta, hogy sem ő, sem pedig Hiesz nem regisztrált a vakcinára a hivatalos kormányzati oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!