Ez ám a szemtelenség!

2020.07.01. 12:24

Saját országából toloncolnák ki a migránsok a görög miniszterelnököt

Migrációpárti tüntetést szerveznek Görögország-szerte a bevándorlók. A demonstrációk odáig fajultak, hogy a tüntetők kitoloncolással fenyegették a miniszterelnököt.

„Toloncoljuk ki Micotákiszt!” – állt a migráció mellett tüntető tömeg transzparensein a V4NA hírügynökség beszámolója szerint. A „globális rasszizmus elleni felkelés” képviselői, akik a felvételek tanúsága szerint többségükben helyi bevándorlókból álltak, azt követelték, hogy Kiriákosz Micotákisz miniszterelnököt is utasítsák ki az országból. A tömeg azt is követelte, hogy nyissák meg a görög határokat minden bevándorló előtt.

A tüntetők végigvonultak Athén utcáin, és ott már olyan szlogeneket fújtak, mint a „Menedéket a menekülteknek – nem rasszista kitoloncolásokat”, valamint a „Mit akarunk? Papírokat! Mikor akarjuk? Most!”. A demonstráció szervezője, a KERFAA antirasszista szervezet szóvivője beszédében elmondta: „Menekültek vagyunk a világ minden tájáról (...) És a testvéreink, akik ide jönnek, mit találnak? Lezárt határokat.” Ezután Európát rasszista erődnek nevezte, és közölte, a határok nyitva lesznek, és a menekülteket üdvözlik majd, leállítják a kitoloncolásokat, és akár a miniszterelnököt is kitoloncolják. „Győzni fogunk” – zárta a szónoklatot.

Κωνσταντίνου:

„Θα απελάσουμε τον Μητσοτάκη”

Αυτόν τον πεμπτοφαλαγγίτη πότε θα τον μαζέψετε να ξεβρωμισουμε; pic.twitter.com/qpNMl4N4Rd

— Νίκος🇬🇷Σωτηροπουλος (@NIKSOTIROPOYLOS) " target="_blank" rel="noopener noreferrer">June 27, 2020

A demonstrációra reagált a görög bevándorlási és menekültügyi minisztérium, röviden leszögezve, hogy az ország nyitva áll a menekültek előtt, akik jogosultak erre a státuszra a nemzetközi jog alapján, de továbbra is kitoloncolják majd azokat, akik erre nem jogosultak. A közlemény kijelenti, hogy mindenki abban részesül, amire jogosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!