vizsgálják a történteket

2019.09.03. 18:18

Robbanás miatt összeomlott három lakóház Antwerpenben

Többen a romok alatt rekedtek, két embert sikerült eddig élve kimenteni.

Az eltűntek kutatására kutyákat is bevetettek. A mentőalakulatok nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre.

A rendőrség nem közölte a robbanás feltehető okát. A rendvédelmi hatóság szerint egyelőre a törmelék alatt rekedt emberek kiszabadítására összpontosítanak.

A detonáció 12 óra 20 perckor következett be. A rendőrség felszólított mindenkit, hogy kerüljék a környéket és ne akadályozzák a mentők munkáját.

Sajtóértesülések szerint a robbanás Antwerpen egyik déli lakónegyedében történt, s három épület omlott össze. Egy rendőrségi felvételen egy házsor látható, amelyen egy óriási lyuk tátong.

A Het Laatste Nieuws című napilap egy helyi lakóra hivatkozva közölte, hogy a történtek idején az egyik érintett házban éppen munkálatok folytak. Az újság hozzáteszi, hogy a környéken van egy főiskola is, amelynek több ablaka betört a lökéshullámtól. A diákokat egy másik épületbe helyezték biztonságba.

Antwerpen hétfőre virradóra is történt egy robbanás, amelyben több jármű és épület is megrongálódott. A Belga helyi hírügynökség előzetes információkra hivatkozva úgy tudja, egy gránát robbanhatott fel.

A rendőrség a történtekkel összefüggésben vizsgálja a kapcsolatot a kábítószerbűnözéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!