SZÓCSATÁK AZ ORSZÁGGYŰLÉSBEN

2021.03.16. 14:47

Rétvári Bence: mi az az állítás, aminek a baloldal nem mondta még az ellenkezőjét?

Az Emmi államtitkára szerint Szabó Tímea egy évvel ezelőtt még túl soknak tartotta a kórházi ágyak felkészítését, de sokallta és drágállta a lélegeztetőgépeket is, most pedig pontosan az ellenkezőjét mondja mindennek. Ugyanez történt a nyitás kérdésével kapcsolatban is, hiszen Fekete-Győr András, Jakab Péter, vagy Karácsony Gergely is alig egy hónapja még azonnali nyitást követelt.

Szabó Tímea napirend előtt arról beszélt: bár Orbán Viktor már novemberben látta, hogy baj van, mégsem tett semmit a járvány ellen. A Párbeszéd politikusa szerint a miniszterelnök ehelyett focimeccset rendezett, elvette az önkormányzatok adóbevételeit és vadászkiállításra adott pénzt. Mára többen szorulnak lélegeztetőgépre, mint amennyi van, és több mint 17 ezren haltak meg, ami a világon a harmadik legrosszabb eredmény százezer főre vetítve.

Mint fogalmazott: Orbán Viktor hazudik és százezerek életét veszélyezteti azzal, hogy nem hívja le az uniós vakcinákat, ehelyett drágább kínai vakcinát vesz azért, hogy lophasson.

Válaszában Rétvári Bence hangsúlyozta: Szabó Tímea csak a miniszterelnök szavainak felét idézte, ő ugyanis arról beszélt,

hogy az EU-s vakcinabeszerzéssel van baj, mert elutasítják a keletről származó oltóanyagokat, amelyek eredményesek és biztonságosak.

„Ezt ma már más országok is látják, és most ők is keletről akarnak vakcinát venni, a lista élén azonban Magyarország áll, mert időben eszmélt fel” – mondta az Emmi államtitkára. Emlékeztetett arra is, hogy

Szabó Tímea egy évvel ezelőtt még túl soknak tartotta a kórházi ágyak felkészítését, de sokallta és drágállta a lélegeztetőgépeket is, most pedig pontosan az ellenkezőjét mondja mindennek. Ugyanez történt a nyitás kérdésével kapcsolatban is, hiszen Fekete-Győr András, Jakab Péter, vagy Karácsony Gergely is alig egy hónapja még azonnali nyitást követelt.

„Mi az az állítást, aminek az ellenkezőjét nem mondták még? Saját magukat teszik gúny tárgyává” – jelentette ki Rétvári Bence.

Már toborozzák a Gyurcsány-fiúkat

A kormány nem végezte és nem végzi a dolgát – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Vadai Ágnes (DK), aki azt állította: „nem készített a kormány oltási tervet önző módon”, majd káoszról és szervezetlenségről beszélt. „Naponta kell az orvosoknak döntenie, hogy ki kerülhet lélegeztetőgépre és ki nem. Remélem felfogták!” – közölte a Gyurcsány-párti politikus, majd az elhunytak számával dobálózott. „Egy döglött ebihalat nem lehet önökre bízni, nemhogy egy kócerájt!” – hangoztatta Vadai, aki megjegyezte: „ha oltásellenesek lennénk, akkor tisztelegnénk a bénázásaik előtt”

Dömötör Csaba államtitkár elmondta, hogy

a baloldal óriási erőket mozgósít, hogy aláássa az emberek bizalmát egyes vakcinák esetében.

„Miért kampányoltak egyes vakcinák betiltásáért? Legalább ne beszéljék le őket az oltásról, ha már a járvány kezelésében nem tudnak segíteni!” – jelentette ki az államtitkár, emlékeztetve: DK-s polgármesterek biztatták az embereket, hogy ne oltassák be magukat, sőt Erdőkertesen az egyik, volt LMP-s politikus nem volt hajlandó beoltani az embereket.

„Már folyik a 2022-es választás kampánya a baloldalon, már Gyurcsány-fiúkat toboroztak a Jobbiktól a Momentumig” – mutatott rá Dömötör Csaba, aki felidézte, hogy a baloldal füstgránátot és krumplit dobált, valamint újságírókat fenyegetett.

Ez a gátlástalanság politikája, amit nem akartunk visszakapni!

– jelezte Dömötör Csaba, miközben Kövér László házelnöknek csendre kellett intenie Vadai Ágnest a bekiabálása miatt.

A szivárványkoalíciónak csak a hatalom kell

A Fidesz a járvány kezelése helyett önkényuralmi rendszerének kiépítésére koncentrál. Magyarország megtanulta, hogy a Fidesz nem számíthat – hangoztatta Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke, aki szerint a kormány részéről „több felelősségre van szükség és kevesebb lopásra”.

„A hazugság paravánja sohasem takarhatja el a valóságot” – mondta a szocialista politikus, aki a 2022-es parlamenti választásokra utalva már a kormány elüldözéséről beszélt.

Rétvári Bence államtitkár közölte, a szivárványkoalíció járvány idején hatalmi pozíciókkal foglalkozik.

„A kormánynak nemcsak a járvánnyal, hanem a baloldallal is meg kell küzdenie, hiszen gátolja a járványkezelést” – fogalmazott. Elmondta, hogy

Magyarországon van az unióban a második legtöbb beoltott,

csak Málta előz meg minket, a baloldal pedig ekkor beszél káoszról és eredménytelenségről.

„Ha önökön múlt volna, három és félmillióval kevesebb vakcina lett volna hazánkban, hiszen ennyi keleti vakcinát rendeltünk eddig” – hívta fel a figyelmet az államtitkár, majd megjegyezte: az Európai Bizottság beismerte, hogy nem sikeres az uniós vakcinabeszerzés.

„Nemcsak a saját álhíreiket, hanem az emberek véleményét is el kellene olvasnia” – tette hozzá Rétvári Bence a szocialista képviselőnek.

Kocsis Máté: Lenyűgöző a baloldal gátlástalansága

– Lenyűgöző az a gátlástalanság, hogy a baloldal úgy tesz, mintha senki nem emlékezne arra, mit mondtak két-három hete – mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában kedden – írja az Origo.

– Ha Önökre hallgatnánk, akkor feleannyi ember lenne beoltva, mint most

– tette hozzá.

– Nehéz napokat élünk itthon és Európában – mondta napirend előtti felszólalásában Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője közölte, hogy tömeges oltás folyik Magyarországon, és ez örömteli fejlemény. Aki még nem regisztrált, az tegye meg – tette hozzá.

– Ma már a magyar utat követi több uniós ország a keleti vakcinák kapcsán, mivel bebizonyosodott, hogy az sikeres volt – mondta Kocsis. Emlékeztetett arra, hogy egyre több baj van a brüsszeli szállításokkal, és nem lakosságarányosan osztják ki a vakcinákat.

– Brüsszel hibájából félmillió magyar nem kap oltást csak márciusban és áprilisban

– hangsúlyozta Kocsis. Arra kérte Brüsszelt, hogy hozzák nyilvánosságra a vakcinaszerződéseket. Jó dolog volt hallgatni a magyar szakemberekre. Kocsis Máté szerint lenyűgöző az a gátlástalanság, hogy a baloldal úgy tesz, mintha senki nem emlékezne arra, mit mondtak két-három hete.

– Ha Önökre hallgatnánk, akkor feleannyi ember lenne beoltva, mint most. Lehet kikérik az oltásellenes kampányukat, de azt Önök tették.

Kocsis Máté szólt arról is, hogy Gyurcsány Ferenc a kormányfőnek beadott vakcinát is megkérdőjelezte. A Gyurcsány kérésére visszalépő LMP-s háziorvos megtagadta a vakcinák beadását – tette hozzá.

– Önök abban érdekeltek, hogy minél több fertőzött, és minél több halott legyen, szégyelljék magukat.

Dömötör Csaba: A Gyurcsány-fiúk minden határt átlépnek

Az országot az emberek működtetik, a kormány viszont nem – mondta napirend előtti felszólalásában a Parlamentben Jakab Péter. A jobbik elnöke szerint egy éve élünk bezárva úgy, hogy nem tudjuk mit hoz a holnap, az egészségügy az összeomlás szélére jutott, és egy nap alatt több mint ötezer egészségügyi dolgozó mondott fel. A politikus arról beszélt, hogy az oltások terén is káosz van, és összeomlott az oltási terv. A Jobbik elnöke hozzátette, hogy az államadósság rekordokat dönt és alacsonyak a fizetések. – Az országnak működnie kell, de ehhez kell egy felelős kormány is, ami nincs – vélekedett Jakab Péter.

Dömötör Csaba válaszában arra emlékeztetett, Jakab Péter pár napja még nyitás követelt, és a Jobbik petíciót is indított ezért. – Nem érzi a képmutatónak az ellentmondást?

– tette fel a kérdést az államtitkár a Jobbik elnökének, és emlékeztetett, hogy a Jobbik a keleti vakcinák beszerzését is támadta, amivel az elmúlt évek legsötétebb, leggátlástalanabb politikai akciójához csatlakoztak.

Ha önt valóban érdekelné a magyarok megélhetése, nem állt volna össze azokkal akik csődközeli helyzetet hoztak létre válságkezelés címén – mondta Jakab Péternek az államtitkár, aki szerint

a Jobbik elnöke jól érzi magát a baloldalon és önként jelentkezik azokra a feladatokra, amelyeket korábban csak egy DK-s alapszervezet mert volna bevállalni. – A Gyurcsány-fiúk sok felől érkeznek, de egy közös bennük: minden határt átlépnek

– mondta Dömötör Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!