érzékeny adatok

2018.07.04. 14:00

Randiappal környékezték meg az izraeli katonákat a Hamasz hekkerei

A dolog végül az "Összetört Szív-hadművelet" elindításához vezetett.

A Hamasznak ily módon katonák százait sikerült rávennie arra, hogy olyan alkalmazásokat töltsenek le a a Google Playből, mint például az ál-randioldal GlanceLove, vagy a vébé eredményekkel foglalkozó Golden Cup.

A legijesztőbb az egészben, az, hogy a hekkerek így könnyedén megtudták a katonák telefonszámát, de még a kameráikhoz és a mikrofonjaikhoz is hozzáfértek.

A Business Insider szerint az Izraeli Védelmi Erők (IDF) számos olyan esetről tud, amikor a Hamasz emberei magukat fiatal lányoknak kiadva cseteltek a katonákkal. Az egyik esetben például egy „Lina Kramer” fedőnevű fiktív hölgy a népszerű WhatsApp csevegőprogramon keresztül arra próbált meg rávenni egy katonát, hogy töltse le a randiappot. Ő viszont jelentette az esetet a felettesének.

A dolog végül oda vezetett, hogy a hadseregnek el kellett indítania az „Összetört Szív-hadműveletet”, hogy megálljt parancsoljon a hasonló eseteknek.

Bár az izraeliek szerint az ország információbiztonságával a történtek ellenére nincs komoly gond, a Hamasz hekkereinek leleményessége arra mindenképpen ráirányítja a figyelmet, hogy az informatikai hadviselés terén a jövőben olyasmikre is érdemes lesz felkészülni, amikre eddig nem is gondoltunk volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!