támadás

2020.11.14. 12:15

Rakétatámadás ért két repülőteret Etiópiában

Rakéták csapódtak be péntek éjjel két repülőtéren Etiópia északi részén, a harcok sújtotta Tigray tartománnyal szomszédos régióban – közölték kormányzati forrásból.

A két támadás célpontja a Tigraytól 100 kilométerre délre fekvő Gondar repülőtere és Amhara tartomány Tigraytól nagyjából 200 kilométerre fekvő székhelyének, Bahir Darnak a reptere volt. Helyszíni beszámolók szerint Gondarban megrongálódott a terminál épülete. Kórházi források szerint két katona meghalt, 15 megsebesült a rakétacsapásban.

A hatóság kordont vont a repülőtér köré, és az Ethiopian Airlinesnak a két városba irányuló belföldi járatait törölték.

A kormány a Tigray tartományt irányító, a központi hatalom ellen fegyveres harcot folytató szervezetet, a Tigray Népi Felszabadítási Frontot (TPLF) vádolta a támadással.

„Legitim célpont minden olyan repülőtér, ahonnan támadják Tigray tartományt” – közölte Debretsion Gebremichael, a TPLF elnöke, hangsúlyozva, hogy lakott területet nem ért támadás.

Több száz ember halt meg a TPLF és az etióp hadsereg között zajló, 11 napja kirobbant harcokban.

Abiy Ahmed etióp kormányfő azután döntött a hadsereg bevetéséről, hogy a TPLF fegyveresei állítólag megtámadtak két laktanyát a régióban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!