Ország-világ

2021.05.09. 23:23

Rákay Philip: a fekete bűnözők is számítanak

A kommunikációs szakember szerint lehet, hogy a BLM – „fekete életek számítanak” mottót, át kellene cserélni BCM-re, vagyis „fekete bűnözők számítanak”-ra.

Bő két héttel ezelőtt, ismét egy amerikai lövöldözés híre borzolta a kedélyeket a világ vezető hírportáljain. Ohio állam Colombus nevű városában, egy 16 éves, feketebőrű lány, Ma'kiah Bryant miatt hívták ki a rendőröket, miután üvöltve fenyegetett az utcán két fiatalt – az esettel kapcsolatban tette közzé legfrissebb bejegyzését a kommunikációs szakember – írja az Origo.

Az intézkedő rendőr testkamerájának köszönhetően pontosan látszik, ahogy Bryant egy konyhakéssel támad a sarokba szorított áldozatára. A felvételeken az is jól látszik, hogy a rendőr – aki végül több lövéssel állította meg a támadót – időben cselekedett, hiszen a nő éppen szúrni készült. A késes támadó a lövések után a helyszínen életét vesztette.

– Ugye, föl sem kell tennem azt az álkérdést, hogy mégis kit hurcoltak meg ezek után Amerikában?

– kérdezi bejegyzésében Rákay Philip.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!