Kékfény

2020.12.17. 15:42

Prostitúció szervezése miatt nyomoznak Nógrádban

Prostitúció szervezése miatt hét ember ellen nyomoznak Nógrád megyében, a pásztói és salgótarjáni gyanúsítottak közül hármat őrizetbe vettek – közölte a megyei főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Dankóné Nagy Éva elmondta: a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett kerítés és kitartottság bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást négy ember (a pásztói 40 éves N. K., a 34 éves B-né B. E., a 36 éves B. A. J., és a 35 éves Cs. N.) ellen, valamint kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt a 46 éves pásztói J-né B. É., K. L-né 29 éves salgótarjáni, valamint a 25 éves K. N. ellen.

Ismertette: a 34 éves nő és 36 éves társa 2020. március 9-től, míg a 40 éves férfi 25 éves és 35 éves társával 2020. május 30-tól rendszeres haszonszerzésre törekedve egy internetes portálon szervezte a prostitúciót.

A prostitúciós tevékenységre a 34 éves nő és társa saját lakhelyét bocsátotta rendelkezésre, míg a 40 éves férfi pásztói, majd szeptembertől németországi helyszínekre is szervezett ilyen tevékenységet.

Ők hárman irányítottak, utasításaik alapján társaik bonyolították a prostitúciós tevékenység szervezését, és vették át a a szolgáltatásért nyújtott összeget. A gyanúsítottak a befolyt összeget maguk és családjuk megélhetésére fordították.

Valamennyiüket december 15-én a reggeli órákra összehangolt bűnügyi akcióban fogták el. A házkutatások során a rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatba hozható tárgyi bizonyítékokat, továbbá kábítószergyanús anyagokat, és azok fogyasztására szolgáló eszközöket foglaltak le.

A szóvivő elmondta: szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!