tragédia

2019.03.18. 06:30

Potyautasok tucatjai haltak meg egy kongói tehervonat balesetében

Egy hónapon belül ez volt a harmadik vasúti baleset a Kongói Demokratikus Köztársaság középső részén.

Legalább 24-en vesztették életüket vasárnap a Kongói Demokratikus Köztársaságban, miután kisiklott egy tehervonat, amelyen potyautasok utaztak – közölték rendőrségi és mentős források.

A szegényes infrastruktúrájú fekete-afrikai ország közép-nyugati Kasai tartományában történt szerencsétlenségnek több mint 30 sérültje is van.

A helyszínhez közeli Bena Leka település pályaudvarának rendőrsége szerint az áldozatok száma még nem végleges, mivel a szerelvény kisiklott vagonjai szanaszét hevernek.

„Eddig 24 holttestet emeltünk ki (a roncsok közül), többségükben gyermekről van szó” – mondta el a pályaudvari rendőrség egyik illetékese, hozzátéve, hogy az éjszaka leszállta miatt fel kellett függeszteniük az áldozatok utáni kutatást.

„Több vagon a vízbe zuhant a Luembe folyó hídjáról. További öt vagon pedig még az oldalán fekszik” – mondta az illetékes.

A súlyos sérülteket a közeli Kakenge város kórházába szállították, ahol orvosi források megerősítették, hogy 31 sérültet fogadtak.

Az AFP francia hírügynökség jelentése szerint egy hónapon belül ez volt a harmadik vasúti baleset a Kongói Demokratikus Köztársaság középső részén, a nemzeti vasúttársaság a vasúti hálózat lepusztult állapotára vezeti vissza a baleseteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!