anyagi biztonság

2020.07.01. 15:52

Pénteken szavaznak az olimpikonok özvegyeinek járó életjáradék változásáról

Egyhangúlag támogatta az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága szerdán azt a törvénymódosítást, amely az eddigieknél szélesebb körben biztosítana életjáradékot az olimpiai érmes özvegyének.

Hende Csaba, a testület fideszes elnöke elmondta: a kivételes eljárásban tárgyalt javaslat célja a méltó gondoskodás a tragikusan elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hátramaradt gyermekeiről.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki fideszes képviselőként maga is a javaslat egyik beterjesztője, közölte: a módosítás az olimpiai életjáradékra jogosult sportoló özvegyének nyújt segítséget az által, hogy biztosítja a közös kiskorú gyermekek neveléséhez szükséges anyagi biztonságot.

A módosítás tízről öt évre csökkenti a jogosultsághoz kellő együttélés időtartamát. Eddig az özvegynek a járadék 50 százaléka járt, mostantól azonban a gyermekek nagykorúvá válásáig 100 százaléka.

A változtatás, amelyről várhatóan pénteken szavaz a Ház, a kihirdetés utáni napon lép hatályba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!