Ország-világ

2020.06.24. 10:41

Pásztor István: minimum megduplázza eddigi parlamenti helyeit a VMSZ

A korábbi négy helyett nyolc-kilenc képviselői mandátummal számol a párt – mondta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jelezte, még várják a vasárnapi parlamenti, a vajdasági tartományi és az önkormányzati választás végleges adatait, de úgy tűnik, hogy történelmi eredményt értek el.

Pásztor István kiemelte: tartományi szinten

az eddigi hat helyett 11 képviselőjük lesz, és a part közel 80 százalékkal, 109-ről 172-re növelte önkormányzati képviselői számát.

Mint mondta, a választáson eddigi koalíciós partnerük, a Haladó Párt ellenfél is volt, ennek megfelelően voltak súrlódások az elmúlt hetekben a két párt között, azonban a választás utáni hétfőtől újra azon gondolkodott mindenki, hogy hogyan tovább. A VMSZ arra készül,

együttműködést a Haladó Párttal.

A VMSZ választási sikerének nemzetpolitikai relevanciája is van, és erősíti a határon túli magyar politizálást – értékelt Pásztor István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!