Rajtaütés

2017.07.12. 09:32

Öt dzsihadistával végzett a török rendőrség egy razziában

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet öt emberével végzett a török rendőrség egy szerdai rajtaütés során a Törökország középső részén található Konyában, az akcióban négy rendőr könnyebben megsebesült – jelentette a Dogan török hírügynökség.

A különleges erők hajnalban indították meg műveletüket Konya Meram körzetében tíz lakcímen, mert úgy tudták, hogy a szélsőségesek támadásra készülnek – tette hozzá a Dogan.

A hatóságok azért rontottak be az egyik házba, mert feltételezték, hogy egy körözött iszlamista ott tartózkodik. A dzsihadisták fegyvert rántottak a rendőrökre.

A hatóságok öt gépkarabélyt, egy maroklőfegyvert és lőszereket foglaltak le. A razzia után a rendőrség kordonnal elkerítette a területet, és minden arra haladó járművet átvizsgáltak.

A gyanú szerint a meggyilkolt dzsihadisták a tavalyi sikertelen puccskísérletre emlékező rendezvényeken akartak lecsapni. A rendőri műveletek azoknak a biztonsági erőfeszítéseknek a részei voltak, amelyeket a katonai járművek által használt útvonalakon fekvő házak védelmében indítottak.

Az Iszlám Állam dzsihadistái több támadást követtek el Törökországban. Az elmúlt években ezrek csatlakoztak a szélsőségesekhez Irakban és Szíriában, és közülük sokan Törökországon keresztül érték el a „kalifátus”területét. Török tisztségviselők szerint Ankara eddig több mint ötezer feltételezett dzsihadistát vett őrizetbe, és 95 ország 3290 külföldi harcosát toloncolta ki területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!