Házkutatás

2020.06.03. 19:14

Őrizetbe vették a volt ecuadori elnököt

Őrizetbe vették Abdalá Bucaram volt ecuadori elnököt szerdán egy korrupciós vizsgálat keretében – közölte a latin-amerikai állam ügyészsége.

A vizsgálatot eredetileg a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált gyógyszerek és orvosi segédeszközök beszerzésével kapcsolatban elkövetett sikkasztás gyanúja miatt indították. Ez ügyben kerestek bizonyítékokat a volt államfő Guayaquilben lévő otthonában is. A házkutatás során egy pisztolyt is találtak. Mivel a politikusnak nem volt engedélye annak birtoklásához, illegális fegyvertartás miatt őrizetbe vették.

A korrupciós ügyben Guayaquilban és a fővárosban, Quitóban is számos helyen tartottak házkutatást, amelyek során több gyanúsítottat is elfogtak a hatóságok.

Bucaram 1996 és 1997 között fél évig volt hivatalban, de tömegtüntetések és korrupciós vádak nyomán az ecuadori kongresszus felmentette hivatalából, majd Panamába szökött. Már akkor is sikkasztás miatt vizsgálódtak ellene.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!