Forróság

2017.07.19. 10:09

Óriási a hőség Japánban, többen meghaltak, csaknem nyolcezren hőgutát kaptak

Június vége óta tart a 35 fokos kánikula.

Legkevesebb hat ember halt meg a múlt héten Japánban a nagy hőség miatt, és több mint 7,6 ezer embert szállítottak kórházba hőguta tüneteivel – közölte szerdán a japán tűzoltóság, amely részben a mentők szerepét is ellátja.

A számok magukért beszélnek: az előző héthez képest most majdnem kétszer annyi embert vittek kórházba túlmelegedés miatt, a betegek több mint fele 65 évesnél idősebb.

Az országban az év eleje óta 17-en haltak meg a nagy meleg miatt. A tavalyi évnek is elkeserítő a mérlege: egész évben több mint százan haltak meg, több tízezren kerültek kórházba.

Japánban június vége óta tart a kánikula, nappal átlagosan 35 fokig emelkedik a hőmérséklet, a fülledt levegő csak ront a helyzeten. A hatóságok arra kérték a szigetország lakóit, hogy vegyék komolyan a nagy hőség okozta veszélyt, töltsenek több időt árnyékban, és folyamatosan igyanak sok vizet kisebb adagokban.

Címkék#Japán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!