szétporlad

2020.06.06. 19:05

Óriási bajban lehet a Lánchíd Karácsonyék kihátrálása miatt

A beígért felújítás hiánya, minden apró késlekedés hatványozottan növeli a renoválás időtartamát, amely 16-18 hónap helyett előzetes becslések szerint akár 36 hónapra is rúghat.

A Lánchíd Budapest és a nemzeti összefogás jelképe, amely sajnos a budapesti főpolgármester kezében úgy porlad szét, mint gyenge habarcs a földrengés során, és sajnos mindezt szó szerint kell érteni, a híd esetében fizikailag is – írja a Pesti Srácok internetes portál alapján a Magyar Nemzet.

A lap megállapítása szerint Karácsony Gergely szokásos önellentmondásai odáig vezettek, hogy a „jellemes” városvezető végül kihátrált korábbi mellveregetős ígéretei mögül, és az általa korábban halaszthatatlannak ítélt hídfelújítást elhalasztotta.

A portál arra is kíváncsi, hogy Karácsony ezt vajon hogyan próbálja majd megmagyarázni, ugyanis az internet nem felejt, ők pedig csokorba gyűjtötték hangzatos ígéreteit egy videóban.

A cikk szerint a bohózat Kerpel-Fronius Gábor, a momentumos főpolgármester-helyettes zavarba ejtő szerencsétlenkedésével vált teljessé, aki a baloldali ATV-ben került kutyaszorítóba a minap, ahol Rónai Egon keményen megleckéztette a láthatóan felkészületlen, egy értelmes választ sem adó politikust. Kerpel-Fronius is a kormányra próbálta kenni a sarat, azonban még Rónai is szembesítette Kerpel-Froniust azzal a nem elhanyagolható ténnyel, hogy a kormány elkülönítette azt a hatmilliárd forintot, amit a Lánchíd felújításra szánt, a labda Karácsonyék térfelén pattog.

A Pesti Srácok egyértelműsíti, hogy a beígért felújítás hiánya, minden apró késlekedés hatványozottan növeli a renoválás időtartamát, amely 16-18 hónap helyett előzetes becslések szerint akár 36 hónapra is rúghat. A portál által összeállított, meglehetősen tragikomikus videó IDE kattintva megtekinthető.

Karácsony Gergelynek nem számítanak a szakértői vélemények, ahogy az sem, hogy minden apró késlekedés hatványozottan megnöveli a felújítás időtartamát, a büszke Lánchíd meg közben szétmállik. Az nyilvánvaló, hogy a főpolgármester ismét olyasmiért támadja a kormányt, amiért ő felelős: a Lánchíd felújítása ugyanis nem tűr halasztást.

A cikk szerint Karácsony mégis addig hezitált, amíg elképesztő módon elodázta a renovációt, aminek borzasztó következményei lehetnek. A helyzet azért is érthetetlen és felfoghatatlan, mert a felújításra szánt hatmilliárd forintot megkapná a kormánytól, így Karácsony újabb borzasztó baklövése mögött valami egészen más bújhat meg – olvasható a Pesti Srácok cikkében.

Az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó, ahogy a közmondás is tartja, azonban a karácsonyi takaréklángelme számára nem jelent problémát, ha valamit ezerszer megígér a kamerák előtt, végül a sunnyogás úgyis legyőzi a szép szólamokat – vonja le a következtetést a főpolgármester korábbi kijelentéseit ismerve a portál.

A „férfias megoldásokat különösen kedvelő” Karácsony ráadásul lemondta a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) jövő keddre tervezett ülését is, ahol a kormányoldal szeretett volna a városvezetéssel közösen megoldást találni a Lánchíd felújítására. Ez azért is lett volna fontos, mert ahogy Fürjes Balázs, a Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár nyilatkozta, megerősítették volna a kormány hatmilliárd forintos elkötelezettségét a hídfelújítás támogatására és válaszokat kívántak kapni a Lánchíd állapotát, a felújítást érintő tisztázatlan kérdésekre.

Erre azonban nem kerül sor. Karácsony ráadásul úgy lépett vissza, hogy nem adott meg új időpontot az egyeztetésre, így minden a levegőben lóg. Fürjes így fogalmazott: „A kormányoldalt meglepetésként érte, hogy a főpolgármester lemondja az intézményes párbeszéd lehetőségét. Ráadásul új időpontjavaslat megtétele nélkül, azaz így a Városháza bizonytalan időre elhalasztja a főváros–kormány párbeszéd megtartását.”

Ha nem nemzeti értékünkről lenne szó, csak valamiféle belső baloldali torzsalkodásról, lehet, hogy nevetnénk a hozzá nem értésen és a teljes ötlettelenségen, de a helyzet inkább siralmas. A következő videóból kiderül, hogy Karácsony milyen hévvel kampányolt a híd felújításának halaszthatatlanságával, majd hogyan hátrált ki végül. A sok főpolgármester-helyettes közül pedig az egyik, Kerpel-Fronius Gábor a baloldali ATV-ben hozott össze egy bohózatba illő, szánalmas performanszt, így végül még a laikusok számára is összeállhat a kép, hogy itt valami horrorisztikus blamázs és tragikomédia közepébe csöppentek.

Lesz vajon olyan pillanat, amikor Karácsony Gergely vállalni fogja a felelősséget? – teszi fel a kérdést a Pesti Srácok portál.

A baj tehát nagy, a PestiSrácok.hu pedig részletes cikkben foglalkozik majd a Lánchíd körüli félelmetes történésekkel, Karácsony ígéretcunamijával és az azt követő fájó valósággal – olvasható a cikkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!