Ország-világ

2021.12.04. 16:00

Orbán Viktor: rezsicsökkentés már a kis- és középvállalkozásoknak is (videó)

A tíz főnél kevesebb embert foglalkoztató, 4 milliárd forintnál kevesebb bevétellel rendelkező cégek jelentkezhetnek egy kedvezőbb díjszabású rendszerbe.

Azok a kisvállalkozások, amelyet maximum tíz főt alkalmaznak, az árbevételük pedig nem haladja meg a 4 milliárd forintot, jelentkezhetnek egy kedvezőbb díjszabású, új energia-, áramrendszerbe

– mondja a közösségi oldalára feltöltött videóban a miniszterelnök.

Ahogy pénteken megírtuk, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában Orbán Viktor bejelentette, hogy a kormány 33 ezer kisvállalkozónak tette lehetővé szerdai döntésével azt, hogy belépjen az új, kedvezőbb árú egyetemes szolgáltatásvásárlásra, ami a villamosenergia-beszerzést illeti. „Gondoskodunk arról, hogy a Magyar Villamos Művek jól működjön, ez az egyik legnagyobb cége Magyarországnak, eddig állta a sarat” – fogalmazott.

Tájékoztatása szerint villanyért Bécsben kétszer, Berlinben háromszor annyit fizetnek, de gázért Stockholmban például nyolcszor annyit kell fizetniük, mint itthon. Orbán Viktor rámutatott: a magyar baloldallal folytatott vitájuk is erről szól, hiszen a Fidesz szerint az embereknek azt kell biztosítani, hogy kevesebbet kelljen fizetniük, a baloldal szerint viszont az a kívánatos, hogy többet fizessenek.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió stúdiójában, ahol interjút adott a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban 2021. november 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában