Járvány

2020.07.31. 11:33

Orbán Viktor: ne kockáztassunk! (videó)

Nem szabad, hogy elragadjon bennünket a hév, a szív, a lelkesedés, a nyár, a Balaton, hanem legyen a fejünkben, hogy a vírus itt van közöttünk – figyelmeztetett a miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában.

Orbán Viktor hozzátette: nincs még vakcina, így egyelőre nem tudunk megszabadulni a vírustól, együtt kell vele élnünk, és ha rosszul élünk vele együtt, akkor annak meglesznek a következményei.

Elmondta, hogy a tervszerű, higgadt és kiszámítható védekezést nem szabad feladni, mert a jelenlegi helyzetben nem ésszerű vállalni azt a kockázatot, hogy a működő és biztonságot garantáló szabályokon módosítsunk.

Azokat, akik mégis külföldre utaznának, arra kérte, lehetőség szerint a zöld jelzésű országokat válasszák, ne a sárgát, ne a pirosat, mert ezzel nemcsak magukra hozhatnak bajt, hanem az itthon maradó, egyébként fegyelmezetten védekező emberekre is.

A kormányfővel készült teljes interjút ide kattintva tudja meghallgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!