Őszi politikai évad

2020.09.20. 18:39

Orbán Viktor a libernyák doktrína elleni lázadásról és 2022-ről

Együtt újra sikerülni fog! – írja a Magyar Nemzetnek készített, a lap hétfői számában megjelenő írásában Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-án.

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Miután a vírus a politikai gondolkodás fórumait és színtereit megtizedelte, beszéd helyett marad az írás – fogalmaz a kormányfő az őszi politikai évadot köszöntő dolgozata bevezetőjében.

Orbán Viktor az illiberális, a kereszténydemokrata, a konzervatív és liberális gondolkodás természetéről fejti ki gondolatait. A szerző rámutat: a „libernyák” doktrína, beszédmód és stílusdiktátumok elleni lázadás medre egyre szélesedik. A konzervatívok és kereszténydemokraták számára a legnagyobb kihívást és ellenfelet ma újra a liberálisok jelentik, miközben folyamatos támadás alatt állnak legfontosabb értékeink, mint például a nemzet, a család és a vallási hagyományok – hívja fel a figyelmet.

A kormányfő írásának legizgalmasabb része talán az Európát megváltoztató négy gondolat bemutatása. Orbán Viktor kifejti azt is, hogy miért éppen Olaszországban dől majd el Európa jövője, majd a biblikus hagyományaink melletti kitartás égető szükségéről is hangsúlyosan szól.

Az írás sorra veszi a vírus második hulláma elleni védekezés gyakorlati fogásait és az első hullám hasznos tapasztalatait, illetve kitér az ellenzék mindent elutasító magatartására is. A magyar ellenzék olyan, mint a kolbász – írja Orbán Viktor, hiszen be van töltve és meg van darálva. 2022-re időközben feláll a Soros-hálózatot kiszolgáló baloldali népfront, így a globalista elit és a nemzeti ellenállás közötti harc még nem dőlt el – teszi világossá Orbán Viktor.

Ha kíváncsi arra, hogy miképpen tematizálja két teljes újságoldalon a kormányfő az őszi politikai évadot, olvassa hétfőn a Magyar Nemzetet!

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!