egyeztetés

2020.03.09. 15:14

Orbán Viktor a Fidesz észak-macedón testvérpártjának vezetőivel tárgyalt

A magyar kormánypárt európai néppárti (EPP) testvérpártjának delegációja tájékoztatta Orbán Viktort az Észak-Macedóniában zajló parlamenti választási kampány fejleményeiről.

A Fidesz európai néppárti (EPP) testvérpártjának delegációja tájékoztatta Orbán Viktort az Észak-Macedóniában zajló parlamenti választási kampány fejleményeiről; egyetértettek abban, hogy az uniós tagjelölt államban a választásoknak szabad és tisztességes módon kell lezajlaniuk.

Havasi Bertalan hozzátette: a VMRO elnöke arra kérte magyar partnerét, hogy a budapesti kormány vesse latba befolyását Észak-Macedónia EU-csatlakozási tárgyalásainak mielőbbi megkezdése érdekében.

A megbeszélés témái között szerepelt a török-görög határon kialakult migrációs válsághelyzet; ezzel kapcsolatban hangsúlyozták a balkáni migránsútvonal további zárva tartásának és az európai határok megvédésének fontosságát.

A pártközi egyeztetésen szó volt az Európai Néppárt jövőjéről, a szervezet előtt álló súlyos politikai kihívásokról is – közölte a sajtófőnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!