Zene és tánc

2017.12.16. 15:46

Nyolcszáz gyerek ünnepelte a karácsonyt az Országházban

Több mint nyolcszáz magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyerek vett részt az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonyán szombaton.

A gyerekeket Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke fogadta a Parlamentben.

Az advent harmadik vasárnapja előtt tartott rendezvényre mintegy 100 településről érkezett több mint 800 gyerek, ezúttal nemcsak magyarországiak, felvidékiek, délvidékiek, kárpátaljaiak és erdélyiek, hanem burgenlandiak is – emelte ki a megnyitón a házelnök.

Kövér László a gyerekeket arra biztatta, hogy vegyék birtokba a házat, érezzék jól magukat, az itt kapott élményeket pedig vigyék haza, osszák meg másokkal is.

Kövér László ezután átadta az Országház kulcsait a gyerek házelnöknek, aki elsőként azt adta utasításba, hogy legyen sok zene és tánc, és mindenki érezze jól magát.

A rendezvényen a Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusa, az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Budapesti Operettszínház művészei, a Sirtos együttes, a Margaret Island, valamint Gubás Gabi és zenekara adnak műsort.

A gyerekek megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszbemutatóját, és közös fotót készíthetnek a Süsü bábfigurával. A programok között országházi séta, rajzfilmvetítés, kézműves foglalkozás, arcfestés, buborékfújás és lufihajtogatás is szerepel.

Borítóképünkön résztvevők az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat idei országházi gyermekkarácsonyán, közöttük Kövér László házelnök (j). MTI Fotó: Pólya-Pető Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!