Nyaralás mindenkinek

2018.06.18. 12:09

Novák: többen és hosszabb időn át nyaralhatnak idén az Erzsébet-táborokban

Idén megkezdte működését az erdélyi Ivóban működő tábor is, sőt, a családok évében az Erzsébet-tábor megnyílt a családok előtt is, így a hétvégeken ingyenesen töltheti itt idejét csaknem ezer család.

Zánka, 2017. július 25. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára (b, hátul, b4) és táborozó fiatalok a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2017. július 25-én. Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az előző hónapban kijelentette, hogy közel huszonhatezer gyermek nyaralhat idén a tíz héten át tartó balatoni Erzsébet-táborokban.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Bruzák Noémi

Tartalmas és olcsó kikapcsolódást kínálnak egész nyáron az Erzsébet-táborok, amelyekben a tavalyihoz képest idén több gyermek és hosszabb ideig nyaralhat – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Zánkán.

Novák Katalin a nyári Erzsébet-táborok elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy 11 héten át indítanak egyhetes turnusokat a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborokban, ezekben mintegy 30 ezer táborozó üdülhet idén nyáron, az ország ötszáz pontján megszervezett napközis táborokban pedig mintegy 60 ezer gyermek táborozhat a lakóhelyéhez közel.

Gyerekek játszanak a nyári Erzsébet-táborok egyik fő helyszínén, a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Táborban 2017. június 18-án. Fotó: Bodnár Boglárka / MTI

Az államtitkár elmondta azt is, hogy mintegy 3 ezer határon túlról érkezett gyermek nyaralhat a magyarországi Erzsébet-táborokban. Hozzátette, hogy idén megnyílt az erdélyi Ivóban működő tábor is, ahol a nyáron 1500 fiatal töltheti szabadidejét.

Novák Katalin közölte: a zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban június 16. és szeptember 21. között, a tihanyi gyógyító táborban pedig július 23. és augusztus 5. között mintegy 900 speciális ellátást igénylő gyermek rehabilitációjáról gondoskodnak.

Kiemelte: az Erzsébet-táborokban működő beléptetőrendszer, a kortárs segítők jelenléte, valamint a folyamatos orvosi ügyelet garantálja a táborozók biztonságát.

Novák Katalin beszélt arról is, hogy a kormány által nyújtott, 26 milliárd forintos támogatásból 2020-ra felújítják a zánkai és a fonyódligeti tábort, amelyek kapacitása csaknem a kétszeresére nő.

Borítókép: MTI / Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!