hóvihar

2018.03.18. 22:32

Nincs elzárt település az országban

A rendkívüli időjárás miatt vasárnap 300, szombat óta 440 beavatkozást végeztek a tűzoltók, elzárt település pedig nincs az országban - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

Mukics Dániel elmondta, hogy egyre kevesebb járásban van riasztás hófúvás és ónos eső miatt.

A tűzoltókat a legtöbb esetben a hó súlya miatt kidőlt fákhoz riasztották, sokszor elakadt, árokba csúszott, keresztbe fordult járművek mentéséhez hívták őket

- ismertette.

Operatív törzs már nem működik minden megyében, 18 órakor befejezte működését Somogy, Vas, Heves, Zala, Nógrád és Fejér megyében. A többi megyében, valamint országos szinten is működik operatív törzs – fűzte hozzá.

Lezárt útszakasz már csak Borsod megyében van, elzárt település pedig nincs az országban.

Mukics Dániel közlése szerint mintegy húszezer fogyasztó maradt áram nélkül. Békés megyében hét településen 6300, Hajdú-Bihar megyében 25 településen 10 ezer, Jász-Nagykun-Szolnok megyében 13 településen 3700, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében négy településen 300 fogyasztó.

Az áramszolgáltatók szakemberei dolgoznak a helyreállításon, kijelölték a melegedőhelyeket is, de azokat eddig senki nem vette igénybe.

Az OKF illetékese felhívta a figyelmet arra, hogy a meteorológiai előrejelzések szerint hétfőn havazás várható Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg, ónos eső pedig Békés megyében. Ezért azt kérte, hogy akik reggel indulnak, tegyék korábban, és tájékozódjanak az útviszonyokról, valamint a riasztásokról. Hozzátette: legyen mindenkinél feltöltött mobiltelefon, hogy ha segítséget kellene hívnia, tárcsázhassa a 112-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!