franciaország

2021.11.11. 22:44

Nem engedtek fel a gépre egy beteg csecsemőt, mert nem volt személyi igazolványa

Az Air France azonban a szabályzatra hivatkozva végül megtagadta a kisfiú számára a felszállást.

Az állami légitársaság nem szállított el egy koraszülött csecsemőt, mert annak nem volt személyi igazolványa. A kisfiút végül mentőautóval, tíz óra alatt szállították el a fővárosba, ahol sürgős műtét várt rá -írta a V4NA.

Nagy felháborodást keltett, hogy a francia légitársaság nem engedett fel a Nizzából Párizsba induló belföldi járatára egy koraszülött csecsemőt. A döntést azzal indokolta az Air France, hogy a babának nincs személyi igazolványa.

A történtekről beszámoló La Dépêche nevű helyi lap értesülései szerint a kisfiú három hónappal ezelőtt született mindössze 530 grammos súllyal és sürgős szemműtétre volt szüksége, amit a fővárosban tudtak volna elvégezni. A kórház a légitársasággal szervezte meg a pici megfelelő körülmények között történő átszállítását a fővárosi intézménybe, az Air France azonban a szabályzatra hivatkozva végül megtagadta a kisfiú számára a felszállást.

A Le Parisiennek nyilatkozott a csecsemő édesapja, aki elmondta, hogy azért nem csináltattak még személyi igazolványt a kisfiúnak, mert úgy gondolták, hogy ebben a korban még nem szükséges. Hozzátette: a születési anyakönyvi kivonatot bemutatták, de az nem volt elegendő a légitársaság számára.

A kórház ezt követően úgy döntött, hogy nem légi úton, hanem közúton, mentőautóval szállítja a csecsemőt a fővárosba. A mentő hajnali 5 órakor indult Nizzából és 15.30 perckor ért a főváros környéki Île-de-France régióba. A kisfiú édesanyja elmondta a sajtónak, hogy Léon pár napig oxigén nélkül volt, így Párizsba érkezését követően azonnal oxigénpótlásra volt szüksége, mert nagyon kimerítette a hosszú utazás. Ha repülővel utazhatott volna a gyermek, akkor ez valószínűleg elkerülhető lett volna.

A légitársaság közleményt adott ki a történtekkel kapcsolatban. Azt írták, megértik a család érzéseit, de mivel a kisfiú egyedül utazott volna, nekik az ilyenkor előírt körültekintéssel kell eljárniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!