Ország-világ

2020.10.10. 18:07

Nem csak Donáth Anna cimborál Jourovával?

Május közepén Věra Jourová többek között Cseh Katalinnal szerepelt együtt egy online eseményen.

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Cseh Katalin momentumos európai parlamenti (EP-) képviselő is feltűnt már az Európai Bizottság alelnökének társaságában, legalábbis virtuálisan – írja a 888.hu.

Ha visszaemlékszünk, tavasszal a koronavírus-járvány első hullámában a magyar kormány rendkívüli jogrendet vezetett be, hogy sikeresen tudjon védekezni. Természetesen a hazai és nemzetközi baloldal felhördült, diktatúrát kiáltott, hetes cikkellyel fenyegetőzött, volt minden.

Május közepén pedig Vera Jourová többek között Cseh Katalinnal szerepelt együtt a B’nai B’rith International zsidó szervezet egyik online eseményen, amelynek a témája a demokrácia és a járvány kapcsolata volt.

A cseh politikus nem fogta vissza magát, már a felvezetőjében bírálta a lengyel és magyar kormányokat: Varsó az elhalasztott elnökválasztás, Budapest pedig a vírustörvény miatt kapott újfent kritikát.

Cseh Katalin is odatette magát.

Arról panaszkodott, hogy az Orbán-kormány „bosszúból” kivérezteti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, így azoknak a kiszolgáltatott helyzetükben esélyük sincs orvosolni a járványt. Cseh azért is lobbizott, hogy ne a kormány kapja az EU-s pénzeket, hanem az önkormányzatok.

A momentumos EP-képviselő Facebook-oldalán is " target="_blank" rel="noopener noreferrer">elmélkedett egy sort az online konferenciáról.

Mint írta, Jourovával egyetértettek abban, hogy a helyi közösségeknek fontos lenne közvetlen támogatáshoz jutnia,

a magyar kormány tevékenységét pedig továbbra is szorosan felügyelik.

A beszélgetést egyébként díszes társaságban rendezték, a német szociáldemokrata Dietmar Köster, a német zöldpárti Terry Reintke is részt vett.

Reintke – mögötte van a szivárványos zászló – egyébként szerepel a Soros-listaként elhíresült lajstromon is, amelyen Soros megbízható európai parlamenti embereit listázzák.

Borítókép: Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője (b) és Donáth Anna Júlia, a párt alelnöke, mandátumot szerző képviselők a Momentum Mozgalom eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!