egy a természettel

2021.09.25. 10:40

Mintegy ezerötszáz program lesz a vadászati világkiállításon

Mintegy ezerötszáz program várja a szombaton megnyíló és csaknem három hétig tartó „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás látogatóit a Hungexpón – mondta Kovács Zoltán, a rendezvény lebonyolításáért felelős kormánybiztos.

Budapest, 2021. szeptember 25. Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelõs kormánybiztos beszédet mond az "Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kormánybiztos a helyszínről jelentkezve elmondta: ötven kiállító és „megszámlálhatatlan” szakmai szervezet érkezik a rendezvényre. Az M1 műsorában úgy fogalmazott, hogy minden valamirevaló, vadvédelemmel, környezetvédelemmel, vadgazdálkodással, vadászattal foglalkozó szervezet jelen lesz a világkiállításon annak húsz napja alatt.

Kovács Zoltán a 75 ezer négyzetméteren megrendezett világkiállításról elmondta azt is,

nyolc csarnokból hatban állandó, míg további kettőben kereskedelemi kiállítások lesznek.

Az állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra. Kiemelte, hogy

a világkiállításon felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat – köztük vizát – telepítettek.

Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak, és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is.

Kitért arra is, az egyik legfontosabb helyszínen, a 20 ezer négyzetméteres „nemzetközi csarnokban” vonultatják fel a külföldi kiállítókat.

Összességében mintegy száz országból érkeznek részvevők

- tette hozzá Kovács Zoltán, jelezve, hogy a kiállítások mellett lesz hat nemzetközi konferencia és találkozó.

A kormánybiztos megemlítette, hogy a világkiállítás húsz napja alatt több mint ötszáz vidéki esemény is kapcsolódik a fővárosi programokhoz.

A Kovács Zoltánnal készült interjút ezen a linken, egy bővebb programismertetőt pedig erre a linkre kattintva talál.

Borítókép: Kovács Zoltán, a vadászati világkiállítás megvalósításáért felelős kormánybiztos beszédet mond az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás megnyitóján a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 2021. szeptember 25-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!