A jövőért

2018.05.27. 10:40

Minden évben bővültek a családok támogatásai az elmúlt nyolc esztendőben

Ezek közé tartozik a gyermekek után járó adókedvezmény és az otthonteremtési kedvezményt, valamint a gyed extra is.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a gyereknap alkalmából tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: 2010-ben a családok mintegy ezermilliárd forintot kaptak, ez az összeg az idei évre megduplázódott.

A kormány számára mindig a családok voltak az elsők, és ha a gazdaság jól teljesített, a családok juthattak először támogatáshoz. A mostani ciklusban is ez áll a fókuszban – mondta Rétvári Bence, és hozzátette, hogy a kormány szeretné újabb elemekkel kiegészíteni a családok támogatását, ezért akciótervet dolgoznak ki, amely további segítséget nyújthat az érintetteknek.

A tervet a magyar családokkal együttműködésben alakítják ki, ezért lesz fontos a nemzeti konzultáció, amelynek egyik fő célja, hogy bevonják az az érintetteket a párbeszédbe.

„A családok a mi szövetségeseink, Magyarország jövőjének zálogai. Ahol születnek gyerekek, annak a nemzetnek van jövője, (...) ez a világtörténelemben mindig így volt, most is így lesz.”

Ezért fontos, hogy a családok a nemzeti konzultáció során közvetlenül és részleteiben is beleszólhatnak a kormány családtámogatási politikájába – emelte ki.

A kormány intézkedéseinek köszönhetően nagyon sok támogatást kaptak már eddig is a családok – mondta az államtitkár, ezek között említve a gyermekek után járó adókedvezményt, az otthonteremtési kedvezményt, és a gyed extrát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!