Járvány

2020.03.20. 12:29

Milliós agrárminiszteri támogatás a mosonmagyaróvári kórháznak

Anyagilag is támogatja az egészségügyi dolgozókat és a koronavírus-járvány elleni védekezést Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető egymillió forintot ajánlott fel a Mosonmagyaróvár és Vonzáskörzete Lakosságának Egészségügyi Ellátásáért Alapítványnak.

Az emberi élet védelme az elsődleges közös feladatunk – közölte Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető szerint hazánk soha nem látott kihívással néz szembe, éppen ezért fontos az összefogás – írja a Kisalföld.

Minden támogatást meg kell adni az egészségügyi dolgozóknak, akik megfeszített erővel és tudásuk legjavát adva küzdenek a koronavírus-járvánnyal.

„Szeretném megköszönni azt az erőfeszítést, amit nap mint nap tesznek”

– fűzte hozzá.

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy a kormánynak kötelessége olyan intézkedéseket hozni, amelyek a magyar emberek egészségének megőrzését és a koronavírus terjedésének meggátolását szolgálják. Emellett azonban egyénileg is fontos a cselekvés. Éppen ezért Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár térségének országgyűlési képviselője, egymillió forintot ajánlott fel a Mosonmagyaróvár és Vonzáskörzete Lakosságának Egészségügyi Ellátásáért Alapítványnak. Kifejtette:

most igazán nagy megpróbáltatás előtt áll hazánk, a nemzeti érdek pedig megkívánja azt, hogy személyes komfortérzetünkről valamilyen szinten lemondjunk.

Ezért fegyelmezetten kell viselni a korlátozásokat, hiszen így lehet a járványt a leghatékonyabban kezelni. A miniszter felhívta a figyelmet arra is, hogy a koronavírus-fertőzés kifejezetten az idős emberekre, krónikus betegekre veszélyes. Ezért rájuk kell a legjobban vigyáznunk.

„Szeretném ráirányítani a figyelmet arra, hogy fegyelmezetten, egymásra odafigyelve mérsékelni tudjuk a járvány okozta károkat.

A járvány új szakaszába lépve, a csoportos fertőzések időszakában egyre többször kell majd feltennünk a kérdést, hogy »miben segíthetek?«” – emelte ki az agrárminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!