föld alatt

2017.08.07. 20:55

Metróadóval sújtanák a gazdagokat

Bill de Blasio terve szerint 3,876 százalékról 4,41 százalékra emelkedne a város által beszedett jövedelemadó mértéke az évi 500 ezer dollárnál többet kereső New York-iak esetében.

Különadót vetne ki a szupergazdagokra a New York-i főpolgármester, hogy többletbevételhez jusson a város a túlterhelt és lepusztult metróhálózat szanálására.

Bill de Blasio terve szerint 3,876 százalékról 4,41 százalékra emelkedne a város által beszedett jövedelemadó mértéke az évi 500 ezer dollárnál többet kereső New York-iak esetében. A megemelt adóból 2018-ban 700 millió dollár többletbevétel keletkezne a metró- és buszközlekedés javításához és ahhoz, hogy mérsékeljék a viteldíjakat a legszegényebb 800 ezer lakos számára.

Az adóemelés az amerikai nagyváros 32 ezer leggazdagabb polgárát érintené, a demokrata párti polgármester tervét azonban jóvá kellene hagynia a szenátusnak is, amelyben az adóemeléseket hagyományosan ellenző republikánusok vannak többségben.

New York város polgármestere és Andrew Cuomo, New York állam kormányzója egymásra hárítja a felelősséget az Egyesült Államok legnagyobb metróhálózatának bajaiért.

New York városa évi 1,6 milliárd dollárral pótolja ki a metró használóitól származó 6 milliárd dollár bevételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!