felveti a pénz a Jobbik vezetőit

2018.04.08. 13:14

Megvett politikusokkal van tele Vona pártja

Csak ami most derült ki: 100 milliós villák és 20 milliós Audi.

Budapest, 2018. január 13. Vona Gábor, a Jobbik elnöke párt fővárosi jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatóján 2018. január 13-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budai Gyula, a kormánypárt országgyűlési képviselője a közmédiának nyilatkozva úgy fogalmazott, most Staudt Gábor bukott le, aki egy áfacsaló bűnszervezet tagja volt, és valószínűleg ennek is köszönhető elképesztő és gyors vagyonosodása.

„Öt éve még semmije sem volt, most pedig 200 négyzetméteres házban él és 12 millió forintot tart a bankban”

- mondta, hozzátéve, a Jobbik teljes vezérkara is 100 millió forintos ingatlanokban él.

A kormánypárti politikus szerint nem csoda, ha Vona Gábort – akárhová is megy -, csalódott és dühös jobbikosok várják, mert a Jobbik a hatalomért és a pénzért mára minden korábbi elvét feladta, és a Jobbik vezetése a lelkét szó szerint eladta.

A Jobbik a legkorruptabb és a legkétszínűbb párt – jelentette ki Budai Gyula.

Luxusban él a Jobbik a vezérkara

Budai Gyula nyilatkozatával szinte azonos időben derült ki, hogy gyakorlatilag a teljes Jobbik-vezérkar luxus körülmények között él. Legújabban az Origo cikke a Ripost kutatásaira alapozva tárja a nyilvánosság elé ezeket a visszás eseteket. A Ripost korábban sorozatot indított 100 milliós Jobbik-villák címmel, amelyben hozzátették: a jelek szerint Simicska Lajos pénzéből erre is futja a jobbikos politikusoknak.

A lap azt ígérte, hogy a választásig napról napra olyan méregdrága ingatlanokat mutatnak meg, amelyekben az egykori radikális és puritán párt politikusai élnek. A vezető jobbikosok luxuséletmódja azért is különösen visszatetsző, mert a napokban került nyilvánosságra Vona Gábornak az a 2013-ban megjelent publikációja, amelyben arról tesz tanúbizonyságot, hogy mélységesen lenézi az átlagembereket. A pártelnök írásában a legalsó típusba az általa egyszerű, hülyének („stupid”) tartott embereket sorolja, akiket aztán válogatott sértésekkel illett:

moslékban hempergő, mindent megzabáló disznókhoz, papucsállatkákhoz hasonlítja őket, majd azon sajnálkozik, milyen kár, hogy nagyon sokan vannak.

A lap feltehetően emiatt is döntött úgy, hogy lerántja a leplet a párt kétszínűségéről, álszentségéről. Tegnap a korábban zsidó képviselőket listázni szándékozó, de ma már a bevándorlókat támogató Gyöngyösi Márton és Z. Kárpát Dániel jelölt alelnök villája volt a téma, most következnek a többiek!

Schön Péter, a Jobbik gazdasági igazgatója

Schön azzal került be a hírekbe, hogy Szabó Gábor jobbikos pártigazgatóval együtt hagyta el Simicska Lajos irodaházát egy nagy fekete bőrönddel. Ennek megvan az eredménye, hiszen a gazdasági igazgató Budán, a II. kerületben él. Az utcán szinte csak BMW-k állnak – emelte ki a Ripost.

Forrás: Ripost

Faragó Tamás, Vona kampányfőnöke

A következő „villaerődítmény” Vona Gábor gyöngyösi kampányfőnökéé, a játékautomata-király, Faragó Tamásé. Mint ismeretes, az ő nevére íratták Simicska ajándékautóját, amit Vonának küldött, méghozzá a beszédes VEZÉR 001-es rendszámmal. Amikor Vona Faragót bevitte a Jobbikba, többen kiléptek, mondván, hogy maffiózóval nem szeretnének egy légtérbe kerülni.

Forrás: Ripost

Forrai Richárd, Vona bizalmi embere

Mindenki elbújhat – kivéve persze Vona Gábort – a Jobbik leggazdagabb háttérembere, Forrai Richárd mögött – írja a Ripost. Forrai Richárd Vona Gábor egyik legbefolyásosabb háttérembere, korábban többször is cikkeztek róla, hogy a pártelnök strómanja. Forrai tagadta a vádakat. A Ripost becslése szerint a titokzatos háttérembernek Budapest egyik legelegánsabb villanegyedében lévő háza nagyságrendileg 300 millió forint körül lehet.

Forrás: Ripost

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője

Dúróék a Jobbik Villaparkjában lévő háza így néz ki:

Forrás: Ripost

Korábban Vona Gábor kabinetfőnökéről, Gyöngyösi Mártonról ugyancsak a Ripost írta meg, hogy Budán, a XI. kerület gyönyörű villanegyedében „húzza meg magát” egy hatalmas luxusingatlanban. A palotácska kevésbé sikeres párttársai szemét is nagyon szúrja, ők vezették nyomra a lapot.

Gyöngyösi is kitrükközte, hogy a vagyonbevallásban még véletlenül se bukkanjon fel az akár 200 milliót is megérő „házacska”. Papíron ugyanis csak egy nagykovácsi, 85 négyzetméteres vityilló tulajdonosa. Hogy minden este ide, a budai luxusvillába megy haza, azt nem kell tudnia az átlagembereknek. A Ripost azt is megtudta, hogy az újabban migránslobbistává előlépett Gyöngyösi az ősszel alig 6 millióért pirosra festette a villában az összes spalettát, mind a 31 darabot.

Borítókép: MTI Fotó/ Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!