áldozatok

2019.04.18. 13:49

Megtámadtak egy buszt Pakisztánban

Tizennégy utast meggyilkoltak.

A Beludzs Rádzsi Adzsuj Szangar (BRAS) nevű beludzs szeparatista ernyőszervezet fegyveresei támadtak Délnyugat-Pakisztánban egy buszra, és az utasok közül tizennégyet meggyilkoltak – jelentették hatósági források csütörtökön.

A szervezet a közleményben hozzáteszi, a meggyilkoltak a papírjaik szerint a pakisztáni haditengerészet és parti őrség tagjai voltak. A haditengerészet ezt meg is erősítette.

A buszra a Karacsit és Gavádart összekötő úton támadt rá helyi idő szerint csütörtök hajnalban több tucat, milicista egyenruhát viselő fegyveres. A két túlélő utas a hatóságoknak később megerősítette, hogy a tettesek mindenkitől elkérték a papírjaikat, mielőtt a tizennégy embert kiválasztották volna.

Imran Hán miniszterelnök a támadást terrorcselekménynek nevezte.

A délkeleti Beludzsisztán, ahol Gavádar is található, az ország legnagyobb területű és legszegényebb tartománya. A területen a központi hatóságok hatalma korlátozott, a szakadár beludzs fegyveresek pedig ezt kihasználva már többször támadtak az országnak ezen a területén dolgozó – nagyrészt pandzsábi etnikumú – állami alkalmazottaira. Az itt élők többször azt rótták fel Iszlámábádnak, hogy hátrányosan megkülönbözteti őket a pandzsábiakkal szemben, akikről úgy vélik, az ország megalakulása óta domináns helyzetben vannak a többi etnikum kárára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!