Horvát-magyar

2019.10.09. 20:04

Megrongáltak egy autót, és magyar szurkolókra támadtak huligánok Splitben

A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott.

Megrongáltak egy magyar rendszámú autót, és magyar futballszurkolókra támadtak horvát huligánok szerdán Splitben, egy nappal az Európa-bajnoki selejtező előtt – közölte a helyi rendőrség.

Délelőtt egy magyar rendszámú furgonnak betörték két ablakát, a gépjárműben senki sem tartózkodott. A rendőrség három gyanúsítottat vett őrizetbe.

Délután két magyar szurkolóra támadtak huligánok az utcán. A rendőrség azonnal közbelépett, és két embert letartóztatott, az incidensben senki nem sérült meg. Mindkét esetben bűnügyi nyomozás indult az elkövetők ellen.

A világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön Splitben játssza következő Európa-bajnoki selejtezőjét, és a Jutarnji List című horvát napilap szerdán arról írt, hogy másfélezer rendőr vigyáz majd a szurkolók biztonságára. A hatóságok drónokat és helikoptereket is bevetnek.

Becslések szerint 33 ezer ember lesz jelen a mérkőzésen, a rendőrök mellett 500 biztonsági őr is lesz a Poljud Stadionban.

A mostaninál nagyobb biztonsági intézkedést sportesemény kapcsán 2013-ban rendeltek el, akkor 2500 rendőr felügyelte a szerb válogatott vendégszereplését Zágrábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!