Iskolakezdés együtt

2018.08.28. 17:58

Megkezdte a tanszerek kiszállítását az Ökumenikus Segélyszervezet

A 1353-as adományvonalat hívó jótevőknek köszönhetően és a Magyar Posta segítségével érkeznek a dobozok a rászoruló családokhoz.

Fekete Dániel - MÖS

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

- Munkatársaink és önkénteseink folyamatosan dolgoznak, hogy a minőségi tanszerekből álló csomagok a szervezet országos intézményhálózata és a Magyar Posta segítségével mind az 1000 gyerekhez eljussanak az első becsengetés előtt – tájékoztatta portálunkat az Ökumenikus Segélyszervezet. Hozzátették: még sok adományra van szükség, hogy teljesüljön az augusztus közepén meghirdetett célkitűzésük.

Wolf Kati énekesnő személyes vitte ki a tanszercsomagot egy kisdiáknak
Fotó: Fekete Dániel / Ökumenikus Segélyszervezet

Megkezdődött a tanszercsomagok kipostázása is, ebből az alkalomból egy rászoruló családnak kedden postásautóval vitték el az adományt. Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója köszönetet mondott az egész évben tartó adománygyűjtésben és az Iskolakezdés együtt! segélyakció logisztikájában is segítséget nyújtó Magyar Posta Zrt.-nek. Hozzátette: Ha így folytatódik az összefogás, akkor tanévkezdésig idén is mind az 1000 csomag eljut a magyarországi gyerekekhez, a segélyszervezet intézményeibe, a segélykérő családok otthonába.

A Magyar Posta Zrt. képviseletében Panulin Ildikó, a vállalat szóvivője kiemelte: a Magyar Posta a legnagyobb magyar vállalatok egyikeként kötelességének érzi, hogy támogassa az ilyen akciókat, azaz segítsen a rászoruló családokon, különösen, ha gyerekekről van szó. Elmondta, természetes számunkra, hogy idén is ők viszik el a tanszercsomagokat a rászoruló gyerekeknek, és bíznak abban, hogy egész éves támogatásuk egyaránt értékes segítség az Ökumenikus Segélyszervezet és a rászorulók számára.

A keddi tanszercsomagok összeállításában és a rászoruló családhoz való eljuttatásában Kovács Koko István jószolgálati nagykövet és Wolf Kati énekesnő, az Iskolakezdés együtt! kampány arca is segített. A közismert önkéntesek együtt buzdítva összefogásra azt kérték, hogy aki teheti, hívja a 1353-as adományvonalat, vagy adományozzon a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon.

Borítókép: Wolf Kati énekesnő és Kovács Koko István jószolgálati nagykövet személyesen segített a csomagok kiszállításában

Fotó: Fekete Dániel / Ökumenikus Segélyszervezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!