kék hírek

2021.02.27. 11:47

Megkéseltek egy fiatal férfit Zuglóban

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy 23 éves férfi, akit támadója – szóváltás után – Zuglóban, egy buszmegállóban szúrt meg – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton a police.hu oldalon.

Pénteken nem sokkal 23 óra után kapták a rendőrök a bejelentést, hogy a XIV. kerületben, a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállóban megszúrtak egy fiatalembert. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 52 éves budapesti férfit.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztály nyomozói az 52 éves férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbe vették. A gyanúsított részben beismerő vallomást tett.

Letartóztatásba helyezte a nyomozási bíró – nem végleges végzésében – azt a férfit, aki késsel arcon szúrt egy nőt egy csepeli autóbuszon – közölte a Fővárosi Főügyészség szombaton. A közlemény szerint a 37 éves férfi pár nappal ezelőtt egy csepeli autóbuszon szúrta arcon a nőt. A sértett ugyanis olyan maszkot viselt, amelynek felirata egy egyetemi átalakítás ellen tiltakozó mozgalomhoz való tartozására utalt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését indítványozta, a terhelt jelenlétének biztosítása, a bizonyítás veszélyeztetésének, valamint a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében. A nyomozási bíró az ügyészi indítvány alapján a férfi letartóztatását elrendelte. A végzés fellebbezések miatt nem végleges. A kerületi ügyészség a férfi mielőbbi elszámoltatása érdekében gyorsított eljárásban bíróság elé állítást tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!