nemzet és kultúra

2019.07.08. 15:18

Még Ausztráliából is érkeztek gyerekek a Rákóczi Szövetség táborába

Július végén ötszáz, szórványban élő gyermek utazik még Magyarországra a szövetség révén.

Tata, 2018. augusztus 13. Gyerekek a Tatai Anyanyelvi Táborban a tatai Öreg-tó Kempingben a megnyitó napján, 2018. augusztus 13-án. A Rákóczi Szövetség anyanyelvi táborában száztíz, a Felvidékrõl, Kárpátaljáról és a diaszpórából érkezõ általános iskolás korú diák vesz részt. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

A világ minden tájáról érkeztek magyar fiatalok a Rákóczi Szövetség vasárnap véget ért táborába – mondta a szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Csáky Csongor közölte, a Kárpát-medence mellett Ausztráliából és Észak-Amerikából is érkeztek fiatalok az első „összmagyar”, középiskolásoknak szóló táborba, amelynek célja az volt, hogy a résztvevők érezzék, otthon vannak és ugyanahhoz a nemzethez, kultúrához tartoznak.

Katona Flóra, a Rákóczi Szövetség kommunikációs munkatársa elmondta, hogy július végén 500, szórványban élő gyermek utazik Magyarországra a szövetség révén, és jelenleg is van egy táboruk Baján, ahová a bácskai szórványból érkeztek alsó tagozatos diákok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!