Eszmecsere

2018.11.21. 17:55

Már online is kitölthetőek a nemzeti konzultációs ívek

Kiemelt kérdés a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika ügye, valamint a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása is.

Azért teremtették meg az online kitöltés lehetőségét, hogy még többen vehessenek részt a családpolitika alakításában – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a közmédiának.

Novák Katalin közölte:

fontos, hogy minél többen segítsenek annak a sorskérdésnek az eldöntésében, hogy milyen megoldást válasszon Magyarország a népesedési probléma megoldására: a belső erőforrásainkat mozgósítsuk, vagy az európai országok többségéhez hasonlóan a migrációt tekintsük olyan eszköznek, amely megoldja a demográfiai problémákat.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Facebookra feltöltött videójában pedig elmondta,

az internetes kitöltés a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon végezhető el.

A kérdőíven számos kérdés szerepel, a népességfogyás, a bevándorlás és a családpolitika kapcsolata, a fiatalok életkezdési támogatása, a többgyermekes családok támogatása, továbbá, hogy a jövőben is munkavégzéshez kell-e kötni a családtámogatásokat – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!