ferihegyi repülőtér

2018.05.29. 05:53

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy busz

Magasságkorlátozó kapuba rohant egy emeletes autóbusz Budapesten, a ferihegyi repülőtérre vezető úton hétfő este, többen megsérültek - közölte Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A rendőrség hajnali közleménye szerint 8-an súlyosan, 20-an könnyebben sérültek meg.

Budapest, 2018. május 29. Tûzoltók és mentõk dolgoznak egy összeroncsolódott emeletes autóbusz mellett a Ferihegyi repülõtérre vezetõ úton 2018. május 29-re virradó éjjel, miután a külföldi rendszámú jármû a Felsõcsatári úti aluljáró elõtti magasságkorlátozó kapunak rohant. Az elsõdleges információk szerint a balesetben többen megsérültek. A munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Mihádák Zoltán

A külföldi rendszámú buszon a közlések szerint 48-an utaztak.

Négy sérültet a tűzoltóknak kellett kiemelniük tűzoltólétra segítségével.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálata és mentők is érkeztek a helyszínre, hogy ellássák a megsérült utasokat.

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

A baleset a Felsőcsatári úti aluljáró előtti magasságkorlátozó kapunál történt, a főváros XVIII. kerületében.

A kapu gyakorlatilag leborotválta a busz tetejét.

Megerősítette a hírt a rendőrség is a police.hu honlapon kiadott közleményben. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, hogy a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja a baleset körülményeit.

A mentési munkálatok idejére a gyorsforgalmi út érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a Gyula utca és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér D portája között. A hajnali rendőrségi közlemény szerint a forgalom a műszaki mentés és a helyszíni szemle befejeztével ismét zavartalan.

Őrizetbe vették a sofőrt

Tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a rendőrség kedden a sofőrt.

A tájékoztatás szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya előterjesztést tesz az 52 éves ukrán férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója elmondta: a súlyos esetek legtöbbje a fején sérült meg, a többiek karcolásokat, horzsolásokat szenvedtek. A sérültek között nincsenek gyerekek.

Borítókép: tűzoltók és mentők dolgoznak egy összeroncsolódott emeletes autóbusz mellett a Ferihegyi repülőtérre vezető úton 2018. május 29-re virradó éjjel

MTI Fotó / Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!